Gemmolog

DIN GEMMOLOG I LANDSKRONA

Att vara en gemmolog är ganska ovanligt i dagsläget och är ett väldigt unikt yrke. Ateljé Bern AB har en utbildad expert i Landskrona, som kan hjälpa dig med alla dina ädelstenar. Bland de tjänster vi erbjuder finner du värdering och identifiering av juveler.

Gemmologi betyder ”läran om ädelstenar” ordet gemmolog härstammar hälft från det latinska ordet gemma som betyder juvel och hälft från det grekiska orderlogos som betyder lära. Med andra ord är en sådan expert specialisad på identifiering av ädelstenar och juveler.

GRUNDEN TILL ÄDELSTENAR

Ädelstenar är en sten som blir smycken eller prydnadsföremål, genom att man bearbetar själva stenen så den får ett vackert utseende. De är mineraler, bergarter eller sten liknande material av organiskt ursprung. Förutom dessa ovanstående ädelstenar från mineraler och bergarter, så finns det två ädelstenar som kommer från växt-och djurriket och det är bärnsten och pärlor. Slipade ädelstenar, som man använder i smycken, kallas för juveler.

SÅ VAD ÄR EN GEMMOLOG?

En gemmolog har sin expertis på ädelstenar och kan därför erbjuda sådana tjänster. Exempel på det är identifiering och värdering av diamanter, smycken och ädelstenar. Gemmologer kan uppmärksamma även de mest sällsynta och unika stenarna till exempel färgade diamanter. Hos oss kan vi även utföra omslipning av ädelstenar.

VÄLKOMNA IN TILL OSS I LANDSKRONA

Om du efter någon som kan värdera dina ädelstenar ska du vända dig till oss på Ateljé Bern AB. Vår gemmolog och smedmästare i Landskrona som vänder sig till alla som vill ha hjälp med värdering av sina juveler. Vi tillverkar, säljer, reparerar och värderar smycken. Det betyder att oavsett om du har smycken som ska säljas, behöver lagas eller juveler som du vill ha värderade kan vi hjälpa dig. Skulle du ha ytterligare frågor kring de tjänster vi erbjuder kan ni kontakta oss via vår hemsida eller besöka vår butik i Landskrona.