Värdera dina ädelstenar

Få hjälp av en gemmolog

Att vara en gemmolog är ganska ovanligt i dagsläget och är ett väldigt unikt yrke. Ateljé Bern AB har en utbildad expert i Landskrona, som kan hjälpa dig med alla dina ädelstenar. Bland de tjänster vi erbjuder finner du värdering och identifiering av juveler.

Gemmologi betyder ”läran om ädelstenar” ordet gemmolog härstammar hälft från det latinska ordet gemma som betyder juvel och hälft från det grekiska orderlogos som betyder lära. Med andra ord är en sådan expert specialisad på identifiering av ädelstenar och juveler.

Grunden till ädelstenar

Ädelstenar är en sten som blir smycken eller prydnadsföremål, genom att man bearbetar själva stenen så den får ett vackert utseende. De är mineraler, bergarter eller sten liknande material av organiskt ursprung.

Förutom dessa ovanstående ädelstenar från mineraler och bergarter, så finns det två ädelstenar som kommer från växt-och djurriket och det är bärnsten och pärlor. Slipade ädelstenar, som man använder i smycken, kallas för juveler.

Vad är en gemmolog?

En gemmolog har sin expertis på ädelstenar och kan därför erbjuda sådana tjänster. Exempel på det är identifiering och värdering av diamanter, smycken och ädelstenar.

Gemmologer kan uppmärksamma även de mest sällsynta och unika stenarna till exempel färgade diamanter. Hos oss kan vi även utföra omslipning av ädelstenar.

Välkomna in till oss i Landskrona

Välkommen in till vår butik för att hitta din perfekta vigselring eller förlovningsring i Landskrona. Vi hjälper dig eller er att hitta en ring som ska symbolisera din eller eran äkta kärlek till varandra. Våra förlovningsringar och vigselringar i Landskrona är inspirerade av kärlek.

Vi erbjuder storleksjustering och öppet köp till alla våra kunder, så du behöver inte oroa dig för att din förlovningsring eller vigselring i Landskrona, inte kommer passa.